tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kelintekoa // Making the weather

Maanantaiaamu valkeni Torunissa harmaana ja sateisena. Aamiaisen jälkeen suunnistimme kaikessa rauhassa kentälle ja siellä koettiinkin useita iloisia jälleennäkemisiä viime kesän jäljiltä ja tavattiin useita uusia kasvoja.

Sää piti koneet maassa joten oli aikaa vaihtaa kuulumisia ja hoitaa paperityöt kuntoon. Pilottien paperit on tarkastettu, koneen paperit on kunnossa ja kisajärjestäjillä, valokuvat on otettu joten nyt vain odotellaan kisapasseja ja kisan alkua.

Sunnuntaina joukkue lensi kaksi lentoa jokainen, joten tutustumislennot on tehty ja muutama harjoitus päästy ajamaan. Boksi on erittäin hyvin merkitty ja kentällä on kaikki tarvittavat palvelut.

Tiistain sääennuste oli jo lupaavampi, mutta etusijalla ovat pilotit, jotka eivät ole vielä ehtineet lentää. Jos joukkoon mahtuu, saadaan vielä ehkä harjoituslentoja aikaiseksi ennen varsinaisen kisan alkua.

Illalla tutustuttiin paikalliseen ruokakulttuuriin illallisen verran. Kala oli varsin maistuvaa. Eipä lounaassakaan ollut vikaa.

*************************************************************************
Monday morning was gray and rainy in Torun. After breakfast we drove to the airfield and met a lot of familiar faces from last year and several new people.

The weather kept the planes on the ground. There was excellent time to make all paperwork done, so now the pilots papers and planes papers are in order and checked. All the photos are also done, so soon we'll get the official ID-cards and a starting pack from the organisation.

On sunday the team flew 2 flights each, so the training and familiarization fligts are done if there is no time to practice anymore. Box is very well marked and all the facilities and services at the airfield are good and work well.

Tuesdays weather forecast is a bit more promising, but first come the pilots who have not had the change to fly yet. If there is time and slots, there might be more training fligts before the contest.

In the eveing we took a short walk and had a dinner, quite tasty fish. The lunch at the local pub (spaghetti bolognese) was also very eatable. As a note, the dishes are quite large here, so won't get hungry easily.

3 kommenttia:

  1. Mitä ! Eikö sanaakaan perunoista. Perinteisesti siellä on kyllä potut riittäneet. Kyllä on aikoihin eletty !
    No joka tapauksessa tsemppiä. Toivotaan, ettei palstanikkaria enää salamat häiritse..

    t. meku

    VastaaPoista
  2. eeeei, ei perunoita, me ollaan syöty sivistyneesti ja omakustanteisesti ravintoloissa siellä ja täällä, kisapaikan ravintolassakin oli tänään illalla hieman normaalia suppeampi valikoima, mutta siipikarjaa ja friteerattua juustoa maistettiin ja syötävää sekin oli.. Aika hiilihydraattipitoista kyllä, mutta kunhan jotain saa. Kylläinen masu ei mökötä ;)

    VastaaPoista
  3. Näyttää ennusteen mukaan loppuviikko menevän turismin merkeissä. Harmi.
    No sitten lauantaina se toivottavasti repeää..

    Muuten, mitä kuuluu Glider Sub komitealle. Jysky on siinä meidän edustaja ja kokoukselle on tehty Jyskyn toimesta ehdotus 2012 Advanced known ohjelmaksi !

    t. meku

    VastaaPoista

please leave us a message